Livet på kirkegården

Kirkegårdsgraver: Erfaringen med at sænke kister sidder ikke i folk mere

Jordkasse, træderamme og afstivning – der skal meget udstyr til, når en grav skal graves. Og selvom det er aluminium, vejer det meget og er uhåndterbart og tungt, skriver kirkegårdsgraver Lone Hage Rasmussen. Foto: Privatfoto

LIVET PÅ KIRKEGÅRDEN: I dag, hvor kremering er det mest almindelige, har de efterladte ofte aldrig før prøvet at sænke en kiste i graven. Så kan det være nødvendigt med en generalprøve, skriver graver Lone Hage Rasmussen

Jeg taler nok mere om huller, end tandlægen gør, da jeg er en nørdet graver ved Himlingøje og Vråby kirker, der går i dybden med ting.

Livet på kirkegården

Hver måned skriver Lone Hage Rasmussen om livet på kirkegården. Hun er graver ved Himlingøje og Vråby landsbykirker og kirkegårde. De ligger på Sjælland i Stevns Kommune.

Hun er født i 1979 og voksede op i Stensby – lige før man kører i vandet ved Farøbroerne på Sydsjælland.

Efter som 13-årig at have læst tegneserien Vakse Viggo tegneserie fik hun lyst til at blive anlægsgartner og begyndte på uddannelsen efter folkeskolen. Hun blev færdig som 19-årig.

Efter nogle år som privat ansat blev hun som 26-årig graver på kirkegården. Her regner hun med og håber på at blive altid – på den ene eller den anden måde.

Læs alle klummer i serien