Kirkegården skal kunne rumme både sorgen og hverdagslivets glæder

Naturligvis skal der være plads til, at man kan sørge på en kirkegård, mener Michael Hviid Jacobsen, som er professor i sociologi ved Aalborg Universitet. Men der skal også være mulighed for, at kirkegården er et rekreativt sted. Foto: Heiner Lützen Ank

Kirkegårdene er ikke kun et sted, hvor man kommer med sine nærmeste for at besøge og mindes de kære, som man har mistet. De kan også blive brugt som et værested for fællesskabet, og det skal være tydeligt, mener Ribe-biskop

Ølfestival, teater og kaffedrikning. Umiddelbart er det ikke lige de tre ord, som man forbinder med kirkegårde. Men en ølfestival blev der alligevel holdt dette efterår på en kirkegård i det nordlige England. Det vakte både kritik, men også begejstring for en ny måde at anvende kirkegården på.