Kirke udsat for hærværk: Skal kirker låses, når der ikke er personale til stede?

På fotoet er der en dåb i gang i Silkeborg Kirken. Men døbefonden blev lørdag brugt til noget helt andet, da en række personer havde befundet sig i kirken og blandt andet efterladt sodavand i døbefonden. Foto: Bo Amstrup

Silkeborg Kirke blev lørdag eftermiddag besøgt af personer, som efterlod vodkaflasker, sodavand i døbefonden og urin på gulvet. Det var blot den seneste af en række uheldige hændelser i kirken. Nu skal det besluttes, om kirken fortsat kan være ulåst og ubemandet i dagtimerne

For enden af gågaden i Silkeborg finder du Silkeborg Kirke. Her kan du alle dage frit bevæge dig ind i kirken fra tidlig morgen til klokken 18. Og det er der mange, som benytter sig af.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Forsikring i folkekirken

Menighedsrådene skal ikke selv tegne forsikringer ved eksterne forsikringsselskaber. Folkekirken er nemlig selvforsikret. Administrationen af Folkekirkens forsikrings- og selvforsikringsordning varetages af Forsikringsenheden, som Helsingør Stift og Københavns Stift er sammen om.

Kilde: Københavns Stift