Ungdomsorganisationer

KFUM og KFUK vil trække unge fra hele verden til internationalt møde i Aarhus

KFUM og KFUK har søgt om at blive vært for den næste internationale World Council. Mødet finder sted i 2022 og planen er, at det skal foregå i Aarhus Foto: KFUM og KFUK

Går det efter planen, kan KFUM og KFUK i Danmark byde unge fra hele verden velkommen til Aarhus i 2022. Den kirkelige ungdomsorganisation har nemlig budt ind på at afholde den internationale organisationens næste World Council

Hvert femte år afholder YMCA, eller KFUM og KFUK, som organisationen hedder på dansk, et World Council. Næste gang er i 2022, og står det til KFUM og KFUK, skal omkring 1500 deltagerne fra cirka 100 tage turen til Danmark for at være med til det næste World Council.

”Vi har arbejdet på det her i fem år, og vi vil gerne vise deltagerne fra de andre lande det, vi står for. Så de vil møde en organisation, der er båre af en stor grad af frivillighed, en organisation, der står for inklusiv kristendom, hvor der er plads til alle, og så vil de møde en organisation og et land, hvor der er en stærk demokratitradition.”

Sådan siger Jørgen Kvist, der er generalsekretær for KFUM og KFUK i Danmark.

KFUM og KFUK er en kirkelig børne- og ungdomsbevægelse, der tilbyder børn og unge aktiviteter lokalt, lejre og festivaler over hele landet og et globalt fællesskab gennem YMCA og YWCA.

KFUM og KFUK har cirka 9.000 medlemmer i Danmark, heraf 1.500 frivillige ledere fordelt på cirka 130 foreninger over hele landet.