Seminar.

Mindre kendt end Carl Nielsen, men ikke desto mindre betydningsfuld i dansk musisk sammenhæng. Thomas Laub var komponist i begyndelsen af 1900-tallet, og nu kan alle blive klogere på hans liv og læring.

Fredag 30/9 kl. 19:30-21

Koncert i Holmens Kirke med Sokkelund Sangkor

Komponisten Thomas Laub har sat et markant præg på dansk kultur- og åndsliv, herunder den særlige vision han havde for salmesangen og musikken i det hele taget ved den lutherske – og grundtvigske – gudstjeneste. Inspireret af salmetraditionen i tiden efter reformationen udviklede han et særligt tonesprog for salmesangen, der skulle understrege og understøtte ordet – salmens ord og Guds Ord, og vendte sig i den forbindelse imod den romantiske melodi, som han mente tog for meget af den syngendes opmærksomhed. Med dirigent Morten Schuldt-Jensen og Sokkelund Sangkor møder vi Laub, hvor vi både lytter os frem til hans musikalske tænkning og nyder hans musik.

Lørdag 1/10 kl. 10-17

Talks, fællessang, korindslag og samtaler i Vartov

Formiddag – Introduktion til Laub

Laubs teologiske og musikalske vision (herunder forholdet hoved/ krop, ord/ toner). Laubs forhold til gudstjenestemusik, Grundtvig og fællessangen.
Mød Morten Schuldt-Jensen, dirigent og professor, Peter Thyssen, sognepræst og Laub-kender, Lea Wierød, seniorforsker i musik samt Sokkelund Sangkor

Eftermiddag – Vilde perspektiver

#1 Hvis Laub var en stol – Laub i samtale med dansk designtradition. Laub og folkelighedsbegrebet. Dansk designtradition og fokus på formen (en stol skal ikke kun være pæn at se på – den skal først og fremmest være god at sidde i, og så skal den være for alle). Er der paralleller mellem Laubs visioner for sangbarhed og designtraditionen i kølvandet på Bauhaus-bevægelsen? Hvad er det for et menneskesyn, der ligger bag, og hvilke folkelige bevægelser har det affødt? Hvordan tænker man design i dag?

#2 Lyden af en idé – Hvordan reflekterer de nutidige fællessangskomponister over forholdet mellem musik, sang, ord og idé?  Der vil være både oplæg, musikalske eksempler og fællessang.
Mød Mikkel Andreassen, organist, komponist og korleder og Janne Mark, fællessangskomponist

Søndag 2/10 kl. 16

Særgudstjeneste i Vartov Kirke

Hvordan vil en gudstjeneste se ud, hvis den skulle foregå på Laubs præmisser?
Pris og tilmelding

Samlet pris, inkl. forplejning: 450,-/ studerende 100,-

Vær opmærksom på, at seminaret foregår på forskellige lokationer. Hhv. Holmens Kirke (30/9), Vartovs Store Sal (1/10) og Vartov Kirke (2/10)

Sted
Seminaret finder sted på forskellige lokationer i København
Tid
Startdato:
Slutdato:
Mere information
Læs mere her.

Har du et arrangement til Kirke.dk?

Få en profil så du kan oprette arrangementer

Læs mere