TrosForum og projektet, ”Læs teologi og bliv præst - rekruttering og fastholdelse af præster i folkekirken”, inviterer onsdag d. 29. november kl. 15.15-17.00 til paneldebatten: ”Folkekirkens udfordringer – 10 år senere!”

For præcis 10 år siden, den 28. november 2013, bragte Kristeligt Dagblad en artikel, hvor en række aktører og iagttagere fra det folkekirkelige bagland udtalte sig om folkekirken udfordringer i det kommende kirkeår.

Blandt paneldebattens deltagere lød blandt andet således:

” (…) få brudt med det besynderlige billede og selvbillede af, at folkekirken er en kirke i krise. ”, Marianne Christiansen, som dengang havde været biskop i bare seks måneder.

”Hvis ikke vi passer på, ender det med, at folkekirken bliver en offentlig institution på linje med Skat eller Vejdirektoratet. ”, Mette Bock, daværende kirkeordfører, senere kirkeminister og nuværende sognepræst.

” (…) folkekirkens vigtigste udfordring at give befolkningen et indtryk af, at præsterne i det her land erkender, hvilken kæmpe opgave de har. ”, Sørine Gotfredsen, debattør og sognepræst.

Vær med, når journalist og redaktør Kåre Gade beder panelets gæster (Marianne Christiansen, Mette Bock og Sørine Gotfredsen) om at reflektere over deres årtigamle kommentarer og forholde sig til folkekirkens udfordringer i dag.

Arrangementet er for teologistuderende og præster. Deltagelse er gratis.

Sted
Søren Kierkegaard Auditoriet
Det Teologiske Fakultet
Karen Blixens Plads 16
2300 København S
Tid
Startdato:
Slutdato:

Har du et arrangement til Kirke.dk?

Få en profil så du kan oprette arrangementer

Læs mere