Journalist til sogne: Der er masser af menneskehistorier i kirken - fortæl dem

Fortæl om mennesker, der på en eller anden led har fået gavn af kirkens forkyndelse og mange aktiviteter, lyder journalist Svend Løbners råd til de kommunikationsansvarlige i kirkerne. Foto: Pressefoto

Tag fat i notesblok, grib et kamera, og tal så med kirkens levende stene om det, der betyder noget. Det vil øge muligheden for at få sognekirken på dagsordenen i lokalavisen, lyder opfordringen fra Svend Løbner til sognene

Jeg tog jahatten på og undersøgte alle Svendborg Provstis sognes hjemmesider for gode historier. Altså historier, der lever op til ét eller flere af de klassiske nyhedskriterier: aktualitet, væsentlighed, identifikation, sensation og konflikt. Anledningen var et oplæg til kirkekonsulenter om, hvordan kirker bryder gennem mediemuren og får de gode historier om kirkens værdier og aktiviteter ud i lokale medier.