Hyrdebrevet: Sidder Jesus bogstaveligt ved Guds højre hånd? Bispevalgkampen spidser til

Kampen om bispestolen i Roskilde spidser til. For nylig blev kandidaterne afkrævet et klart ja eller nej til troen på Jesu opstandelse. I aftes skulle kandidaterne svare ja eller nej til, om de tror på, at Jesus sidder ved Guds højre hånd

Ikke alle bispekandidater tror ubetinget på, at Jesus sidder ved Guds højre hånd. ”Det kan jo være hårdt at sidde ned så mange år. Snart 2000. Så jeg forstår godt, hvis Jesus lige skal strække benene engang imellem,” sagde Per Vipstjert. (Hyrdebrevet – enhver lighed med både kirkeligheden og virkeligheden er tilsigtet)

Der var fyldt til sidste plads, da kandidaterne til bispestolen mødtes i Svigerslev Sognegård.

Alligevel manglede der en. Den femte kandidat, Jean de France, der plejer at deltage i debatten nede bagfra i salen, havde glemt at skaffe stillere til sit kandidatur. Så han er ude af valgkampen.

Interesseret i hele artiklen?

Prøv Kirke.dk gratis i 14 dage

Se forretningsbetingelserne for Kirke.dk