Hyrdebrevet Søndag Morgen

Hyrdebrevet: Kom i menighedsrådet - så behøver du ikke komme i kirken

"Nu kan vi måske slippe for hyklerne på kirkebænkene. Når evangeliet prædikes rent og purt, kan ingen lide at høre det. Derfor er ingen kirkegængere et godt tegn," siger surpræst Ejnar Knast. Hyrdebrevet Søndag Morgen - enhver lighed med både kirkeligheden og virkeligheden er tilsigtet. Foto: Tegning af Morten Voigt

HYRDEBREVET SØNDAG MORGEN: Det vækker kritik, at menighedsråd lover nye medlemmer, at de ikke behøver gå i kirke. Men surpræst Ejnar Knast glæder sig over udsigten til tomme kirker

"Er du træt af at sidde som sild i en tønde juleaften i kirken? Vil du gerne have en undskyldning for ikke at troppe op til konfirmationsgudstjenesten? Eller mangler du en gyldig grund til at udeblive fra dit skrigende barnebarns dåb?"

"Så er løsningen her: Lad dig vælge til menighedsrådet. For sidder du i menighedsrådet, skal du da ikke også sidde i kirken – kom frisk! "

Sådan lyder opfordringen fra mange menighedsråd op til det kommende menighedsrådsvalg. Det har forarget mange kirkelige kommentatorer, redaktører og præster.

Kampagnen får dog fuld opbakning fra surpræsten Ejnar Knast. Præsten i Brokkelev-Nederen-Surmose-Tristed pastorat siger:

”Nu har jeg de sidste 52 år stået og set på alle de fæ, der lufter deres fromhed på kirkebænken snart sagt hver eneste søndag. Magen til hykleri skal man da lede længe efter. Men nu kan vi måske omsider blive fri for de kirkegængere."

"Og i øvrigt: Når evangeliet prædikes rent og purt, kan ingen lide at høre det. Derfor er ingen kirkegængere et godt tegn. Og derfor hedder det også, at der ikke skal være mere end to eller tre forsamlede i Hans navn. Så fat det dog!"