Kirkesyn

Hvor blev gudstjenestens sungne led af i debatten om coronarestriktioner?

"I mange menigheder bærer den faste gudstjeneste i disse uger præg af liturgiske ændringer, som rækker ud over salmesangen," skriver sognepræst Cæcilie Jessen. Hun efterlyser en en klar bevidsthed om, hvordan man vil vende tilbage til den gudstjenesteform, som kirken – menigheden – har lagt sig fast på. Foto: Heiner Lützen Ank

KIRKESYN: Når menigheden ikke må synge til gudstjenesten, rammer det ikke kun salmesangen, men også de sungne liturgiske led. Det kræver fingerspitzgefühl og en bevidsthed om, at de liturgiske ændringer ikke bliver permanente, skriver sognepræst Cæcilie Jessen

Det må undre, at salmesangen løber med al opmærksomheden i debatten om sungne led i gudstjenesten og den eventuelle smittefare ved dem.

Kirkesyn

I klummen "Kirkesyn" reflekterer skiftende skribenter over forholdet mellem kirke og samfund, kald og professionalisme, kultur og forkyndelse, menighed og ansatte, engagement og arbejdsmiljø. Faste bidragsydere er blandt andre Eva Holmegaard Larsen, Louise Højlund, Mette Bock og og Laura Cæcilie Jessen.

Læs alle klummer i serien