Fokus på menighedsrådet

Hver sjette formand spår: Vores menighedsråd er ikke fuldtalligt efter valg

Alt for meget tid går med administrative opgaver, og det er kun blevet værre med årene, mener medlem, der har været formand i otte år. Derfor foreslår hun i stedet, at folkekirken ansætter personale til at tage sig af opgaver med ansættelser og bygninger, så menighedsrådet kan koncentrere sig om liv og vækst. Foto: Adam Garff

Både land-, by- og domsogne kæmper med at skaffe nok kandidater til det kommende menighedsrådsvalg, viser rundspørge. Sænk kravene til minimumsantallet og de administrative opgaver, foreslår menighedsrådsformænd

Hvert sjette menighedsråd forventer tomme pladser efter Menighedsrådsvalget 2020.

Fokus på menighedsrådet

Den 15. september skal der vælges medlemmer til folkekirkens menighedsråd. I ugerne op til valget sætter Kirke.dk fokus på arbejdet i menighedsrådet: Hvad er menighedsrådets opgaver, og hvordan løser man dem? Hvilke udfordringer og muligheder byder samarbejdet med præster og kirkefunktionærer på? Og hvad har de medlemmer, der blev valgt ved sidste valg, lært efter fire år i menighedsrådet?

Læs artikelserien, hvor menighedsrådsmedlemmer deler deres erfaringer