Salmesang i gudstjenesten

Organist: Mit kor skal ned fra pulpituret og synge sammen med menigheden

Korets plads har traditionelt været oppe ved orgelet, men det er organist Katrine Immerkjær Kristiansen (her ved orglet i Den Danske Kirke i London) parat til at udfordre. I et forsøg på at give menigheden et bedre forhold til salmesangen, flytter hun sangerne ned på kirkebænkene. Foto: Kåre Gade

Syng dagens salmer igennem inden højmessen. Lad kirkesangerne sidde på bænkene blandt menigheden. Og lad være med at gå ud for at drikke kaffe under prædikenen. Organist Katrine Immerkjær Kristiansen vil knytte kor og menighed tætter sammen

Søndag efter søndag efter søndag gør jeg mig en masse tanker om musikken til gudstjenesten. Hvor i kirkeåret befinder vi os, hvilken stemning skal jeg prøve at slå an, hvilken motet passer til dagen, skal koret synge overstemmer og så videre?

Jeg er så heldig at være ansat i en kirke, Brøndby Strand Kirke, hvor der hver søndag står fire professionelle kirkesangere. De synger firestemmige motetter, firestemmige salmevers – og firestemmige menighedssvar. Jeg siger det lige igen: Firestemmige menighedssvar!

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.