Præsten i samfundsdebatten

Ni tips til den håbefulde præstedebattør

Sognepræst Sørine Gotfredsen er en af de mest markante stemmer i den offentlige debat. Foto: Leif Tuxen

Præsteforeningens repræsentantskabsmøde i 2018 satte fokus på præsternes rolle i samfundsdebatten. Flere præster skal turde blande sig i debatten, mener foreningens bestyrelse, som blandt andet havde inviteret Kåre Gade, redaktør for Kirke.dk, til at holde oplæg. Her er hans råd til præsterne

Det kan umiddelbart se ud, som om der er rigeligt med præster i den offentlige debat. Siden årtusindeskiftet har værdidebatten fyldt meget i medierne, og præster er gode til at mene noget om værdier.