Debat

Journalist: Lad os alle bede – også i de kirkelige organisationer og blandt kirkens ansatte

"Nogen må sige til medarbejdere, menighedsråd og sognebørn: Hey, skal vi ikke lige overlade dette til Gud?" Journalist og foredragsholder Svend Løbner efterlyser initiativ til bøn i kirker og organisationer. Foto: Leif Tuxen

DEBAT: Da journalist Svend Løbner for år tilbage indledte en konference for præster, menighedsrådsmedlemmer og kirkefunktionærer med bøn, resulterede det i ramaskrig. Det kunne man ikke, ifølge deltagerne

Jeg overnattede hos mine gamle forældre forleden. Da jeg skulle på toilettet ved femtiden, som ældre mænd jo skal, så jeg min 84-årige mor sidde i sin yndlingsstol med lukkede øjne og åbne håndflader.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Bedeuge

Hvert år samles kristne over hele verden til bøn i en bedeuge, arrangeret af World Evangelical Alliance. 

Evangelisk Alliance i Danmark er et netværk af danske kirker og kirkelige organisationer, der "arbejder for at gøre kristen tro og kristen livspraksis kendt og gældende i Danmark."

Dette års bedeuge tager udgangspunkt i, "at vi som kristne er på vej hjem."

Som oplæg til bedeugen er der udarbejdet en folder med inspiration til møderne og til personlig bøn på hver af de otte dage.

Læs mere på Evangelisk Alliances hjemmeside.