Fokus på organisten

Hjælp os med at skrive orgelmusik til spaghettien - vi skal mætte både krop og sjæl!

"De største succeser har været de gange, hvor mine elever på mellem 5 og 15 år selv har spillet præludiet eller postludiet. Så er der fuld opmærksomhed fra lytterne," skriver organist Katrine Immerkjær Kristiansen. Foto: Leif Tuxen

Organist og stifter af Orgelklubben savner korte, nedskrevne præludier af høj kvalitet til børne- og familiegudstjenester. Derfor udskriver Orgelklubben i samarbejde med Kirke.dk en komponistkonkurrence

Næsten hver dag kan danske familier transportere sig fra kirke til kirke for at spise spaghetti og få en gudstjeneste i børnehøjde. Rigtig mange kirker holder nemlig gudstjenester i børnehøjde og styrker bagefter fællesskabet ved at spise sammen – spaghetti, lasagne, frikadeller eller andet børnevenligt mad.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Fokus på organisten

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på organistfaget. Hvad kendetegner det gode samarbejde mellem organist, præst og menighed? Hvilke udfordringer møder organisten i sit arbejde, og hvordan løser man dem? Hvorfor spiller pædagogik en voksende rolle på organistuddannelserne? Og hvordan stabler man et drengekor på benene?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på organisten med nyheder, baggrund, interview, guides – og en komponistkonkurrence i samarbejde med Orgelklubben.

Læs alle artiklerne i serien