Himmelske Dage (tidligere Danske Kirkedage) er en økumenisk kirkefestival, der siden 1971 har været afholdt hvert tredje år i skiftende byer, senest i 2019 i Herning. I 2022 var Roskilde vært for begivenheden, mens Aarhus Stift beværter arrangementet i 2025. Læs flere artikler om Himmelske Dage.

Himmelske Dage: Livet i den døde Guds skygge

Kan vi takke kristendommen for, hvordan vores samfund har udviklet sig? Og skal kirken spille en rolle i fremtidens samfundsudvikling? Spørgsmålene dannede en rød tråd i en række arrangementer på Himmelske Dage

At tale ‘binært’ om det religiøse og det sekulære er en genuin frugt af kristendommen. I antik tid fandtes denne skelnen ikke, sagde Tom Holland (tv). I midten ordstyrer Mogens Mogensen, th. Miroslav Volf og yderst Bo Kristian Holm. Foto: Kåre Gade

I en tid, hvor en socialdemokratisk statsminister aflægger visit på folkekirkens bispemøde for at tale om de kristne værdiers betydning for Danmarks sammenhængskraft, er det ikke overraskende, at kristendommens samfundsrolle også har været et tema i mange debatter på Himmelske Dage.

Interesseret i hele artiklen?

Prøv Kirke.dk gratis i 14 dage

Se forretningsbetingelserne for Kirke.dk