Udblik

“Hellre ställa om än ställa in” – Svenska Kyrkan har også debat om coronahåndteringen

“Hellre ställa om än ställa in” – hellere omstille sig end lukke, lyder Svenska Kyrkans slogan under coronakrisen. I Stockholm, hvor biskoppen alligevel har opfordret til ikke at holde gudstjeneste, delte præst Ewa Munther i stedet pølser og brød ud til de unge, der traditionen tro fejrede Valborgsaften i byens parker den 30. april. Foto: Fredrik Sandberg/Ritzau Scanpix

UDBLIK: Selv om både stat-kirke-forholdet og coronastrategien er meget anderledes i Sverige, ligner de kirkelige og teologiske positioner under epidemien til forveksling de danske

I Svenska Kyrkan får tre biskopper kritik for ikke at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger under coronakrisen. Hvad har de da gjort? Jo, de har aflyst gudstjenesterne i deres stifter.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien