Udblik

“Hellre ställa om än ställa in” – Svenska Kyrkan har også debat om coronahåndteringen

“Hellre ställa om än ställa in” – hellere omstille sig end lukke, lyder Svenska Kyrkans slogan under coronakrisen. I Stockholm, hvor biskoppen alligevel har opfordret til ikke at holde gudstjeneste, delte præst Ewa Munther i stedet pølser og brød ud til de unge, der traditionen tro fejrede Valborgsaften i byens parker den 30. april. Foto: Fredrik Sandberg/Ritzau Scanpix

UDBLIK: Selv om både stat-kirke-forholdet og coronastrategien er meget anderledes i Sverige, ligner de kirkelige og teologiske positioner under epidemien til forveksling de danske

I Svenska Kyrkan får tre biskopper kritik for ikke at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger under coronakrisen. Hvad har de da gjort? Jo, de har aflyst gudstjenesterne i deres stifter.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien