Coronavirus

Gudstjenester får lov at fortsætte – men med mange begrænsninger

Kirkerne kan fortsat holde gudstjenester og foretage kirkelige handlinger. Men det bliver under skærpede restriktioner, der minder om de betingelser, der var gældende i julen, hvor enkelte kirker holdt korte andagter – som her i Kastelskirken i København. Foto: Kåre Gade

Trods den omfattende nedlukning af landet tillader regeringen fortsat gudstjenester. Men retningslinjerne skærpes, så fællessang skal undgås og øvrige kirkelige aktiviteter lukkes ned

Gudstjenester er fortsat undtaget fra det forsamlingsloft, som nu er sænket til fem personer. Det står klart, efter at Kirkeministeriet onsdag har holdt møde med Sundhedstyrelsen og sektorpartnerskabet.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail