Livet på kirkegården

Graver: Til min begravelse skal der ingen blomster være fra blomsterbutikkerne

"Det lignede en knogle fra et menneske, der lå nede i plantehullet," skriver graver Lone Hage Rasmussen. Hun fandt den, da hun var ved at plante roser på oldes grav sammen med sin mor og sine børn. Foto: Lone Hage Rasmussen

"Jeg pynter kirkerne med blomster fra marts til november uden at købe importerede blomster," skriver Lone Hage Rasmussen. Hun plukker dem for eksempel på kirkegården, i sin egen, familiens ellers venners have, og – når de ikke ser det – hos naboerne

Det lignede en knogle fra et menneske, der lå nede i plantehullet. Jeg lod spaden stikke i jorden ved siden af og vi kiggede nysgerrigt på, hvad det var der lå i oldes grav.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Livet på kirkegården

Hver måned skriver Lone Hage Rasmussen om livet på kirkegården. Hun er graver ved Himlingøje og Vråby landsbykirker og kirkegårde. De ligger på Sjælland i Stevns Kommune.

Hun er født i 1979 og voksede op i Stensby – lige før man kører i vandet ved Farøbroerne på Sydsjælland.

Efter som 13-årig at have læst tegneserien Vakse Viggo tegneserie fik hun lyst til at blive anlægsgartner og begyndte på uddannelsen efter folkeskolen. Hun blev færdig som 19-årig.

Efter nogle år som privat ansat blev hun som 26-årig graver på kirkegården. Her regner hun med og håber på at blive altid – på den ene eller den anden måde.

Læs alle klummer i serien