Livet på kirkegården

Graver: Til min begravelse skal der ingen blomster være fra blomsterbutikkerne

"Det lignede en knogle fra et menneske, der lå nede i plantehullet," skriver graver Lone Hage Rasmussen. Hun fandt den, da hun var ved at plante roser på oldes grav sammen med sin mor og sine børn. Foto: Lone Hage Rasmussen

"Jeg pynter kirkerne med blomster fra marts til november uden at købe importerede blomster," skriver Lone Hage Rasmussen. Hun plukker dem for eksempel på kirkegården, i sin egen, familiens ellers venners have, og – når de ikke ser det – hos naboerne

Det lignede en knogle fra et menneske, der lå nede i plantehullet. Jeg lod spaden stikke i jorden ved siden af og vi kiggede nysgerrigt på, hvad det var der lå i oldes grav.

Livet på kirkegården

Hver måned skriver Lone Hage Rasmussen om livet på kirkegården. Hun er graver ved Himlingøje og Vråby landsbykirker og kirkegårde. De ligger på Sjælland i Stevns Kommune.

Hun er født i 1979 og voksede op i Stensby – lige før man kører i vandet ved Farøbroerne på Sydsjælland.

Efter som 13-årig at have læst tegneserien Vakse Viggo tegneserie fik hun lyst til at blive anlægsgartner og begyndte på uddannelsen efter folkeskolen. Hun blev færdig som 19-årig.

Efter nogle år som privat ansat blev hun som 26-årig graver på kirkegården. Her regner hun med og håber på at blive altid – på den ene eller den anden måde.

Læs alle klummer i serien