Hver måned skriver Lone Hage Rasmussen om livet på kirkegården. Hun er graver ved Himlingøje og Vråby landsbykirker og kirkegårde på Sjælland i Stevns Kommune. Læs flere artikler.

Graver: Manglende prioritering giver kedelige kirkegårde

En inspirationstur til Ærøs kirkegårde viste betydningen af godt graverarbejde med omtanke for naturen – og hvor galt det kan gå, hvis der kun tænkes i praktikaliteter, siger Lone Hage Rasmussen

"Den ene af kirkegårdene havde udenfor muren et engareal, der var ved at blive slået. Tanken om at lade græsset være til glæde for naturen og helhedsindtrykket, havde måske ikke strejfet dem," skriver Lone Hage Rasmussen.

Jeg husker tydeligt buschaufføren, der kørte os rundt på Ærø, da jeg var på tur med Foreningen for Kirkegårdskultur i forbindelse med deres årsmøde i maj 2022.

Interesseret i hele artiklen?

Prøv Kirke.dk gratis i 14 dage

Se forretningsbetingelserne for Kirke.dk