Bispevalg i Aalborg

Grafisk overblik: Sådan fordelte stemmerne sig til bispevalget i Aalborg

Thomas Reinholdt Rasmussen er ny biskop i Aalborg Stift med 52 procent af stemmerne. Stemmeprocenten ved valget var 90,8. Foto: Heiner Lützen Ank

Thomas Reinholdt Rasmussen er vinderen af bispevalget i Aalborg. Men hvordan fordelte stemmerne sig? Det har Kirke.dk lavet et grafisk overblik over

Det er nu afgjort, at Thomas Reinholdt Rasmussen skal afløse Henning Toft Bro som biskop i Aalborg.

Aalborg Stift

Aalborg Stift omfatter de 10 nordjyske kommuner, godt 7.000 kvadratkilometer, en sjettedel af Danmarks areal og 518.115 indbyggere. Der er 14 provstier, og de 297 sogne er fordelt på 140 pastorater og 330 kirker. Der er 218 præster i stiftet.

Kilde: Aalborg Stift