Bedeuge

Fra lavmeldte bønner til karismatiske udbrud: Evangelisk Alliance inviterer til bedeuge

”Bedeugen er blevet en undtagelse fra blandt andre Indre Missions hovedregel om ikke at deltage i tværkirkelige arrangementer," siger Thomas Bjerg Mikkelsen, formand for Evangelisk Alliance. Foto: Philippe Ramakers/Panthermedia/Ritzau Scanpix

Evangelisk Alliance står i denne uge bag bedearrangementer i 200 byer. Det skaber en sjælden bro mellem missionsforeninger og frikirker, siger alliancens formand Thomas Bjerg Mikkelsen

Traditionen tro holder det tværkirkelige netværk Evangelisk Alliance bedeuge i årets anden uge. Netværket regner med, at man i cirka 200 danske byer vil på samles til bedearrangementer mellem den 5. og 12. januar på tværs af kirkeskel. Kirke.dk har talt med Thomas Bjerg Mikkelsen, alliancens formand, om hvordan bedemøderne udfolder sig og om deres økumeniske arbejde.

Bedeuge

Hvert år samles kristne over hele verden til bøn i en bedeuge, arrangeret af World Evangelical Alliance.

Evangelisk Alliance i Danmark er et netværk af danske kirker og kirkelige organisationer, der "arbejder for at gøre kristen tro og kristen livspraksis kendt og gældende i Danmark."

Dette års bedeuge tager udgangspunkt i, "at vi som kristne er på vej hjem."

Som oplæg til bedeugen er der udarbejdet en folder med inspiration til møderne og til personlig bøn på hver af de otte dage.

I år har Evangelisk Alliance solgt bedefoldere til personer i 190 forskellige postnumre og anslår på den baggrund, at der i år holdes bedemøder i knap 200 danske byer.

Bedefolderen kan ses som PDF-fil på Evangelisk Alliances hjemmeside.