Inspiration

Fra Falster til New York: Sådan holder vi fælles juleaften i kirken

Der er 50-60 mennesker om bordet, når Den Danske Sømandskirke i New York indbyder til juleaften den 24. december. Det er vigtigt, at der er rødkål, brunede kartofler, and og flæskesteg, men det religiøse ligger som en klangbund under arrangementet, fortæller sømandspræst Julie Sløk. Foto: Sømandskirken i New York

Hvorfor indbyder nogle kirker til juleaften den 24. december? Kirke.dk har talt med Lindeskovkirken på Falster, som holder jul for enlige og familier, og sømandskirken i New York, der udfylder et behov for udlandsdanskere

Vera Nedergaard Hansen og hendes familie har altid gjort noget ekstra for samfundets udsatte og var i mange år frivillige i folkekirkens varmestue. For otte år siden tog hun initiativ til at holde juleaften i Lindeskovkirken, der ligger på Falster.

Gode råd om juleaften i kirken

Vera Nedergaard Hansens fire råd til kirker, der gerne vil holde juleaften:

1. Man skal samle nogle folk, der vil være frivillige juleaften. Det er udgangspunktet.
  2. Man skal som frivillig have lyst til det, og ens egen familie skal være med på ideen.
  3. Man skal være sikker på, at man har nok frivillige, før man annoncerer det i kirkebladet, der har deadline i efteråret.
  4. Lav “tag selv bord” med varmeplader. Det sparer opvask, folk får snakket på tværs, og de frivillige kan også holde jul. Der skal bruges mindst mulig tid i køkkenet. Alle skal være med til at gå om juletræet. Giv en lille hjælpeopgave til dem, der har lyst. Det gør det til “vores” juleaften.