Coronavirus

Folkekirken på Færøerne lukker helt ned – også for dåb og vielser

Ingen gudstjenester, dåb eller vielser, og højst 10 deltagere ved begravelser. Det er situationen i Færøernes folkekirke til om med påske. "Kirkens ledelse er dybt taknemlig for de pårørendes gode vilje og forståelse," siger biskop. Foto: Kåre Gade

Coronaen er også kommet til Færøerne. Således er gudstjenester aflyst til den anden side af påsken, og der må højest være ti deltagere ved begravelser. Men der er ingen vej udenom, siger biskoppen 

Allerede for 14 dage siden valgte den færøske folkekirke at aflyse alle gudstjenester frem til og med 2. påskedag. Dog var det stadig muligt at holde dåb og vielser med deltagelse af maksimum ti personer.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien