Debat

Folkekirken må stoppe løndumping af kirkesanger- og organistvikarer

Arkivbillede. Ifølge Dansk Kirkemusiker Forening har mange provstier indgået aftaler omkring satser til aflønning af sanger- og organistvikarer. Satser, der ikke følger fagforeningernes vejledende satser, og som har karakter af løndumping, skriver David Danholt. Foto: Kåre Gade

DEBATINDLÆG: Ønsket om at spare penge går ud over den dygtige og kompetente vikar, der lige som den fastansatte selvfølgelig gerne vil aflønnes ordentligt og fair for sin arbejdsindsats, skriver formand for Dansk Kirkemusiker Forening

Igennem en længere årrække har Dansk Kirkemusiker Forening, som organiserer kirkemusikere, oplevet stærkt tiltagende tendenser i Folkekirken, hvad angår løndumping og karteldannelse.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail