Stiftskontorchefer

Flest kvinder i kirkeligt topjob: Forener stort ansvar med god work-life-balance

Bodil Abildgaard, stiftskontorchef i Viborg Stift, mener, at chefjobbet i stifterne ikke opfattes som prestigefyldt, og at mandlige jurister tiltrækkes af mere åbenlyst konkurrenceprægede topchefposter. Foto: Kåre Gade

1. marts tiltrådte Lene M. Krabbesmark som stiftskontorchef i Lolland-Falsters Stift. Dermed er otte af ti stiftskontorchefer kvinder. Det er usædvanligt sammenlignet med andre offentlige topchefposter, siger professor i offentlig ledelse

Hvis stiftskontorchef i Viborg Stift Bodil Abildgaard stadig havde små børn, der pludseligt blev syge, kunne hun få lov at blive hjemme med dem. ”Indtil de blev raske igen,” siger hun.

Flest kvinder i stiftsadministrationerne

De 10 folkekirkelige stifter har markant flere kvindelige end mandlige medarbejdere. Det viser en optælling af de medarbejdere, der figurerer på stifternes hjemmesider.

• Aalborg Stift: 15 medarbejdere, heraf 12 kvinder
  • Viborg Stift: 15 medarbejdere, heraf 11 kvinder