Menighedsrådsvalg 2020

Fire råd til rekruttering: Find kandidater til menighedsrådet trods coronalukning

Til efteråret skal der vælges nye medlemmer af folkekirkens menighedsråd. Det er en god idé at tage kontakt til lokale institutioner og foreninger. Nye, ikke-kirkelige medlemmer er med til at åbne kirken og styrke dens forhold til lokalsamfundet. Foto: Adam Garff

DEBAT: Coronakrisen udfordrer vores måde at finde kandidater til menighedsrådet på. Selvom orienteringsmødet er udskudt til 9. juni, så bør vi alligevel fortsætte arbejdet med at finde kandidater til menighedsrådsvalget, skriver Rasmus Jensen, Grundtvigsk Forum

Hvis 2020 havde været et almindeligt valgår i folkekirken, ville mange af landets menighedsråd på nuværende tidspunkt være i fuld gang med at prikke folk på skulderen. Erfaringen viser, at det er den direkte henvendelse, der virker mest effektivt, når man vil have folk ind i menighedsrådene. Men 2020 er ikke et almindeligt år, og derfor må vi tænke i andre baner. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Rekruttering til menighedsrådet

Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter har undersøgt kandidatvilligheden til menighedsråd – se en video med pointerne fra undersøgelsen.

Grundtvigsk Forum har lavet en flyer med information og argumenter til potentielle kandidater – download her.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien