Funktionspræsten

Feltpræst: Kirken skal være tæt på sin menighed

For feltpræst Oral Shaw er det vigtigt, at kirken er til stede, når soldater sendes ud i verden, fordi den kan være en ressource, der bidrager med at få hele mennesker hjem fra krig. På billedet forestår Oral den ugentlige aftensgudstjeneste i Al Asad Air Base i Irak. Foto: Privat

Til daglig arbejder Oral Shaw som sognepræst i Nr. Tranders, men nogle gange udsendes han som feltpræst for Jægerkorpset eller SIRIUS-patruljen. Hvor han som sognepræst kan bruge år på at opbygge intimitet med sin menighed, skal han som feltpræst finde nærværet i løbet af dage. Alligevel holder han af begge gerninger og oplever, at de supplerer hinanden godt

Hvorfor blev du feltpræst?

Blå bog:

• Navn: Oral Shaw.
  • Født: Den 20. april 1973.
  • Uddannelse: cand.theol.
  • Stilling: Sognepræst i Nr. Tranders sogn og Feltpræst for Jægerkorpset og SIRIUS-patruljen.

Funktionspræsten

Hvorfor blev du funktionspræst? Hvordan adskiller et job som funktionspræst sig fra et job som sognepræst? Hvilke kompetencer er de vigtigste for dig i dit arbejde? Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig? I serien "Funktionspræsten" stiller vi spørgsmål til nogle af de teologer, der arbejder som præster uden for den traditionelle folkekirke.

Læs alle artikler