Coronavirus

Er menighedsrådsmøder undtaget fra forsamlingsforbuddet? Landsforening og Kirkeministeriet er uenige

Gudstjenester og kirkelige handlinger er undtaget forsamlingsloftet på fem personer, men gælder det også menighedsrådsmøderne? Det spørgsmål er stadig under afklaring i Kirkeministeriet og Justitsministeriet – mere end en måned efter de seneste retningslinjer for folkekirken trådte i kraft. Foto: Leif Tuxen

Siden begyndelsen af januar har der været tvivl om, hvorvidt møder i menighedsråd var fritaget fra forsamlingsloftet eller ej. Ifølge en ny opdatering fra Kirkeministeriets FAQ er spørgsmålet "under afklaring". Landsforeningen af Menighedsråd undrer sig

Opdateret 12. februar 13:50 med præcisering af Kirkeministeriets vejledning af 7. januar.

Menighedsrådsmøder og forsamlingsloft

Er menighedsrådsmøder omfattet af forsamlingsloftet på fem personer, der har været gældende siden 7. januar?

Sådan har udmeldingerne lydt:

6. januar skriver folkekirkens biskopper:

"Menighedsrådsmøder er undtaget forsamlingsforbuddet, men skal foregå under hensyntagen til areal- og afstandskrav."

7. januar skriver Kirkeministeriet i deres vejledning:

"Det er under afklaring, præcist hvordan de nye regler skal implementeres i forhold til møder i folkekirkens menighedsråd m.m. Retningslinjerne herom vil blive opdateret snarest muligt."

4. februar opdateres Kirkeministeriet FAQ således:

"Menighedsrådet har mulighed for at bruge sognegården og andre lokaler til afholdelse af menighedsrådsmøder og møder i menighedsrådets udvalg, men skal – indtil der foreligger en endelig afklaring - overholde det til enhver tid gældende forsamlingsforbud."

8. februar opdaterer Landsforeningen af Menighedsråd sin coronavejledning således (afsnit 4):

"Vi har bedt om en uddybning af det juridiske grundlag for den ændrede holdning, idet Landsforeningen fortsat er af den holdning, at hele menighedsrådet må mødes fysisk."