Eksperter kalder fordeling af millioner af støttekroner i folkekirken for “problematisk”

Søren Abildgaard, formand for Landsforeningen af Menighedsråd, er blandt medlemmerne af den budgetfølgegruppe, der behandler ansøgninger til omprioriteringspuljen – men samtidig er landsforeningen blandt ansøgerne til midlerne. Foto: Kåre Gade

Budgetfølgegruppen i folkekirken har ”store problemer” med inhabilitet, mener en ekspert i offentlig forvaltning. Generalsekretær siger, at interessekonflikter er udbredte i folkekirken, men kirkeministeren vil ikke forholde sig til problematikken

Hvis et af folkekirkens mest magtfulde udvalg skal undgå interessekonflikter, kommer de til at stå i kø for at forlade lokalet, når de holder møder.