Kirkelivet efter corona

Ekspert: Derfor har coronakrisen ændret kirkegængernes vaner

"Kirkerne skal inspirere til at forstå, hvorfor man skal komme. De skal kommunikere, at de andre er der, holde åbent hus, så mennesker kan komme og se, hvad der sker, eller skrive til medlemmerne, at de savner dem. Der skal noget ekstra til," siger forfatter og foredragsholder Torben Wiese.

Under en krise er tryghed det vigtigste behov at få dækket for mennesker, mener ekspert. For mange er det nu blevet en vane at blive hjemme om søndagen - så hvad kan kirker gøre for at hjælpe folk tilbage i vanen med at gå i kirke?

Flere kirker oplever, at de faste deltagere, der kom før coronakrisen, ikke kommer til kirkens gudstjenester og arrangementer længere.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Fakta om Torben Wiese

Torben Wiese er kendt som vanebryder og foredragsholder.

Han beskrives som en motiverende foredragsholder, som specialiserer sig inden for erhvervsledelse og holder foredrag for virksomheder, organisationer og store som små firmaer. Han har i over 25 år arbejdet med emner som vaner, forandringsprocesser, disruption, stress og arbejdsglæde.

Han har skrevet bestselleren "Bryd vanen og nå dine mål", der udkom første gang i 2005, og "Bøj fisken mens den er frisk" i 2009. Han har været tilknyttet Lørdagspanelet på DR P4.

Kilde: Foredragsportalen.dk

Serie: Kirkelivet efter corona

Coronarestriktionerne er ophævet og samfundet er normaliseret, som vi kendte det før coronapandemien. Det betyder, at vi i Danmark atter kan gå i kirke som før. Men er vi tilbage til det samme kirkeliv, som der var før pandemien? Blomstrer kirkelivet, eller er det gået i stå? Det søger Kirke.dk svar på i denne artikelserie

Læs flere artikler i serien