Den evige debat: Bør biskopper åremålsansættes?

Bør biskopper ansættes på åremål? Ja, mener teolog Peder Kjærsgaard Roulund: "Alle steder, hvor der er magt, skal der være mulighed for at begrænse den magt. Der er for få begrænsninger for biskopperne og deres magt." Foto: Kåre Gade

DEBAT: Biskopper bør komme på genvalg efter en periode for at begrænse deres magt, mener teolog Peder Kjærsgaard Roulund. Eksperter advarer mod at se biskopper som politikere, der skal opnå noget

Når biskop Lise-Lotte Rebel i 2021 træder tilbage, har hun siddet på posten siden 1995. Hun er således den længst siddende biskop i folkekirken lige nu.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail