Dansen om dimensioneringen fortsætter

Den nuværende dimensionering betyder et stabilt optag år efter år på de to uddannelser, og dermed en tilsvarende stabil kandidatproduktion: Folkekirken kan nogenlunde regne med 80-100 nyudklækkede teologer om året, skriver Morten Bangsgaard. Foto: Leif Tuxen

ANALYSE: Der er ikke politisk flertal for at ændre dimensioneringen af teologi, men måske skal folkekirken og universiteterne ikke være kede af det: Med en uddannelsesspecifik dimensionering vil der nemlig blive skruet ned for kandidatproduktionen, hvis eller når præstemanglen aftager, skriver Morten Bangsgaard

I den kommende uge lægger de kirkepolitiske ordførere et forslag om en lempelse af dimensioneringen af de teologiske uddannelser i graven. Løsningen på præstemanglen bliver dermed ikke hjulpet af flere teologer, der har taget den fulde teologiske uddannelse.

Morten Bangsgaard

Morten Bangsgaard skriver kirkepolitiske analyser til Kirke.dk.

Han er tidligere generalsekretær i Det Konservative Folkeparti og adm. direktør i IT-Branchen. Han er uddannet fra Københavns Universitet og CBS, og læser til daglig teologi på Københavns Universitet samt er medlem af Det Etiske Råd og Tænketanken Eksistensen.

Læs alle Morten Bangsgaards analyser