Fokus på organisten

Daglig leder om organisten: Dialog og tillid er alfa og omega

Med tre præster og kun én organist er det særligt vigtigt at koordinere og planlægge, fortæller Hans Brandt, daglig leder i Vipperød Sogn på Sjælland. Her er den daglige leder en nøgleperson. Foto: Adam Garff

Mange arrangementer i kalenderen gør, at den eneste organist i Vipperød Sogn har travlt. Derfor kræver samarbejdet lidt ekstra tillid og dialog, forklarer den daglige leder i det sjællandske sogn

I Vipperød Sogn på Sjælland har man tre præster ansat til at varetage arbejde i sognets tre kirker. Der er dog kun én organist ansat. Udover den mere overkommelige opgave at finde afløseren, hvis den ene præst bliver syg, end hvis den enlige organist skulle blive ramt af snue, så er der også andre logistiske udfordringer.

Fokus på organisten

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på organistfaget. Hvad kendetegner det gode samarbejde mellem organist, præst og menighed? Hvilke udfordringer møder organisten i sit arbejde, og hvordan løser man dem? Hvorfor spiller pædagogik en voksende rolle på organistuddannelserne? Og hvordan stabler man et drengekor på benene?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på organisten med nyheder, baggrund, interview, guides – og en komponistkonkurrence i samarbejde med Orgelklubben.

Læs alle artiklerne i serien