Coronavirus

Biskopper i ny vejledning: 10-personers-loft gælder ikke begravelser

Begravelser har ikke loft på 10 deltagere, trods nye coronaregler. I stedet skal menighedsråd opmåle kirkerne, afgøre hvor mange deltagere, der kan være, og sikre at der ikke lukkes flere ind. Foto: Adam Garff

Regeringens forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer gælder ikke for begravelser i folkekirken, lyder det i opdateret vejledning fra biskopper. Menighedsråd skal opmåle kirker

Regeringens nye regler gælder ikke begravelser. Det fremgår af den opdaterede vejledning (18. marts) fra biskopperne. Siden kl. 10 i formiddag har det været forbudt at samles mere end 10 personer ad gangen, men begravelser er undtaget.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien