Biskopper i ny vejledning: 10-personers-loft gælder ikke begravelser

Begravelser har ikke loft på 10 deltagere, trods nye coronaregler. I stedet skal menighedsråd opmåle kirkerne, afgøre hvor mange deltagere, der kan være, og sikre at der ikke lukkes flere ind. Foto: Adam Garff

Regeringens forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer gælder ikke for begravelser i folkekirken, lyder det i opdateret vejledning fra biskopper. Menighedsråd skal opmåle kirker

Regeringens nye regler gælder ikke begravelser. Det fremgår af den opdaterede vejledning (18. marts) fra biskopperne. Siden kl. 10 i formiddag har det været forbudt at samles mere end 10 personer ad gangen, men begravelser er undtaget.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien