Fokus på kirketjenerne

Konfliktmægler: Her er tre eksempler på konflikter med kirketjenere

Uklare arbejdsbeskrivelser og manglende daglig kontakt med medarbejderne er nogle af forklaringerne, når der opstår konflikter omkring kirketjenerens arbejde. Foto: Adam Garff

Svag ledelse og uklare arbejdsopgaver er roden til de typiske konflikter, der involverer kirketjenere i folkekirken. Det fortæller konfliktmægler fra Center for Konfliktløsning

De fleste konflikter med kirketjenere opstår, fordi ingen rigtig ved, hvad en kirketjeners arbejdsopgaver præcist skal eller kan bestå af.

Konflikter med kirketjenere

Susanne Branner Jespersen arbejder som konfliktmægler ved Center for Konfliktløsning, og har været med til at løse konflikter i 10-15 kirker over hele landet blandt andet som ekstern konsulent for Landsforeningen af Menighedsråd.

Hun har en master i konfliktmægling fra Københavns Universitet.

Her er hendes tre eksempler på, hvordan der kan opstå konflikter med en kirketjener:

1. Uenighed om kirketjenerens tidsforbrug med arbejdsopgaver

2. Uenighed om, hvilke arbejdsopgaver kirketjeneren skal tage sig af

3. Mangel på daglig kontakt med kirketjeneren kan udløse mistillid

Fokus på kirketjeneren

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på kirketjenerfaget i folkekirken. Hvem er kirketjenerne, og hvordan ser de på deres fag? Hvilke glæder og udfordringer møder de i deres arbejde? Og hvad tænker kolleger og samarbejdspartnere om kirketjeneren?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på kirketjeneren med nyheder, baggrund, interview og guides.

Se alle artikler i serien