Boguddrag: Mødet mellem mad og tro

Det er ikke ukristeligt at værdsætte livets sanselige fornøjelser, men begrebet mad i en kristen sammenhæng kan ikke begribes uafhængigt af begrebet ånd. I folkekirken kan maden og samværet om den af og til bevæge sig ud til kanten af overdrevet. Sognepræst Sørine Gotfredsen reflekterer i dette boguddrag over forholdet mellem mad og tro

"Mad, kaffe og kage kan blive til samtaleemnet over alle samtaleemner, og af og til kan man føle en ganske enorm trang til blot at flygte langt væk fra al den ophobning, borddækning og mæthed," skriver Sørine Gotfredsen. Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen

Det er ikke ukristeligt at være glad for mad. Det er nemlig hverken ukristeligt at nyde livet eller at værdsætte dets mange sanselige fornøjelser, men det ville dog være for billigt blot at hævde, at mad, nydelse og sanselighed ikke i et kristent perspektiv kan være problematisk. Det handler nemlig om ikke at miste balancen i dette sære menneskeliv, hvor man på én og samme tid står i forhold til Gud og til verden. Til det åndelige og til det jordiske.  Derfor må jeg i det følgende forsøge at beskrive, hvordan balancen kan mistes både i den enkeltes liv og i fællesskabet, hvilket blandt andet vil sige i folkekirken.

Interesseret i hele artiklen?

Prøv Kirke.dk gratis i 14 dage

Se forretningsbetingelserne for Kirke.dk