10 temaer i kirkelivet i 2022

Fra politisk hold lægges der ikke op til store omvæltninger i kirkelivet det kommende år. Men internt er der en række emner og diskussioner, der trænger sig på, skriver Kirke.dk’s redaktør Kåre Gade

Fundamentale forandringer i folkekirken bliver der næppe under den nuværende regering, hvis lovkatalog for 2021/22 var næsten blankt for Kirkeministeriets vedkommende. Men debatten om folkekirkens struktur vil fortsætte, ikke mindst med fokus på arbejdsmiljøet, skriver Kåre Gade. Foto: Iben Gad

Corona

Vi har lært, at både pandemiens udvikling og myndighedernes håndtering af den er uforudsigelig. Corona vil også i 2022 hvile som en skygge over kirkelivet. Hvad restriktioner angår er kirkerne foreløbig sluppet nådigt, men det kan hurtigt ændre sig, hvis den nuværende eller kommende bølger driver indlæggelsestallene i vejret. Coronapaskravet til gudstjenester blev mødt med modvilje i mange kirker. Hvis regeringen slår ind på samme kurs som nogle europæiske lande og ændrer coronapasset til et vaccinepas, kan det føre til protester og civil ulydighed bredt i kirkelivet.

Interesseret i hele artiklen?

Prøv Kirke.dk gratis i 14 dage

Se forretningsbetingelserne for Kirke.dk