Analyse: Tre scenarier for folkekirkens genåbning

Hvornår bliver det igen muligt at sidde tæt sammen på kirkebænkene, for eksempel til en konfirmation? Foreløbig gælder restriktionerne til og med den 10. maj, men helt frem til den 31. august har regeringen forbudt 'stor forsamlinger' - dog endnu uden at sætte tal på, hvad en stor forsamling er. Foto: Kåre Gade

ANALYSE: Hverken politikere eller biskopper er kommet med konkrete bud på, hvornår og hvordan folkekirken skal genåbnes. Kirke.dk iler til undsætning med tre scenarier: Det forsigtige, det halvfriske og folkefesten

Mon ikke det populære diktum om, at vi ikke kan leve af at klippe hinanden, bør omformuleres? Efter sidste uges genåbningsforhandlinger står det i hvert fald klart, at netop frisørerne udfylder en vital, samfundsøkonomisk funktion, uden hvilken velfærdssamfundet vil blive sendt ud på en dyster dødsmarch.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien