Mandagsnyhedsbrevet

Analyse: Coronakrisen har ændret magtbalancen i folkekirkens kommunikation

Da coronakrisen lukkede kirkerne, fik kommunikatørerne en nøgleposition som dem, der kontrollerede de digitale platforme udadtil. Men krisen skubbede også til magtbalancen internt mellem folkekirkens kommunikationsenheder, skriver Kåre Gade. Foto: Iben Gad

MANDAGSNYHEDSBREVET: Coronakrisen har skubbet til magtforholdet mellem kommunikatører og teologer, men den har også ændret balancen internt mellem folkekirkens mere indflydelsesrige kommunikationsfolk

Rettelse 6. juli 12.00: Folkekirken.dk er i dag en selvstændig institution under Fællesfonden og ikke længere en del Folkekirkens It. Vi beklager fejlen.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien