Aarhusprovst bag ny rapport: Kirken skal spørge i stedet for at svare

Den nye og hastigt voksende bydel Aarhus Ø ligger i Aarhus Domsogn, og her har kirken investeret i to badehuse. I badehusene har kirken arbejdet med at møde de unges enorme interesse for identitetspolitik og seksualitet, fortæller Esben Thusgaard. Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

En ny rapport fra Aarhus Stift foreslår, at folkekirken skal inddrage mennesker fremfor at komme med færdige svar. Det gælder om at være langt mere nysgerrig, mener provst Esben Thusgård

Når en organisation, virksomhed eller institution udgiver en rapport, er det typisk for at drage en konklusion i forhold til et givent emne.

Derfor kan man i mange tilfælde også nøjes med at læse indledningen, for her vil konklusionen ofte være fremhævet og forklaret. Og hvis man så har større interesse i sagen, kan man bladre videre i rapporten og få perspektiverne med.

Helt så enkelt er det ikke i forhold til rapporten ” Nysgerrig folkekirke,” som Aarhus Stift netop har udgivet som en del af projektet ”Kirken i Byen.”

For konklusionen her er, at der ikke er en. I hvert fald ikke på forhånd, siger Esben Thusgård, provst i Aarhus Nordre Provsti og projektleder for ”Kirken i Byen.”

”I 80'erne og 90'erne ville man have udstukket en retning. Det, vi derimod inviterer til, er en samtale om vores kirke. Vi sætter rammen og siger, at det er en vigtig diskussion. Men hvis vi forfra havde formuleret målet, så blev det provstens og biskoppens mål. Det ville simpelthen undergrave hele formålet.”

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail