Politisk forlig

60 millioner kroner til julehjælp, sommerlejre og nødovernatningstilbud

Hos Frelsens Hær, der hvert år uddeler en stor mængde julehjælp, er man godt tilfreds med, at et bredt flertal på Christiansborg har besluttet at gøre støtten til julehjælp, ferielejre og nødovernatningstilbud permanent. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Bredt politisk flertal har indgået forlig om fordeling af midlerne fra den tidligere satspulje. 60 millioner kroner skal bruges til at gøre støtten til julehjælp, sommerlejre og nødovernatningstilbud permanent. Det glæder Frelsens Hær  

For et år siden besluttede et politisk flertal på Christiansborg at nedlægge satspuljen og overføre i alt 849 millioner kroner herfra til den såkaldte socialreserve, der i perioden fra 2020 til 2023 skal finansiere projekter, organisationer og tiltag på det sociale område. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Reservepuljen

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet og Liberal Alliance står bag aftalen om udmøntning af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet for 2020-2023.

Socialreserven ersatter satspuljen, der hidtil har finansieret indsatser på det sociale område. 

Ifølge partierne skal reservepuljen fungere som en katalysator for en bæredygtig, helhedsorienteret og forventet mere virkningsfuld socialpolitik.

Der er fordelt i alt 849 millioner kroner, og udover 60 millioner kroner til at permanentgøre julehjælp, sommerferiehjælp og nødovernatningstilbud er der blandt andet afsat 55 millioner kroner til økonomi- og gældsrådgivning, 55 millioner kroner til at hjælper mennesker ud af prostitution og 12 millioner kroner til hjælp til udsatte grønlændere i Danmark.

Læs hele aftalen