Mandagsnyhedsbrevet

10 temaer i kirkelivet i 2022

Fundamentale forandringer i folkekirken bliver der næppe under den nuværende regering, hvis lovkatalog for 2021/22 var næsten blankt for Kirkeministeriets vedkommende. Men debatten om folkekirkens struktur vil fortsætte, ikke mindst med fokus på arbejdsmiljøet, skriver Kåre Gade. Foto: Iben Gad

Fra politisk hold lægges der ikke op til store omvæltninger i kirkelivet det kommende år. Men internt er der en række emner og diskussioner, der trænger sig på, skriver Kirke.dk’s redaktør Kåre Gade

Corona

Vi har lært, at både pandemiens udvikling og myndighedernes håndtering af den er uforudsigelig. Corona vil også i 2022 hvile som en skygge over kirkelivet. Hvad restriktioner angår er kirkerne foreløbig sluppet nådigt, men det kan hurtigt ændre sig, hvis den nuværende eller kommende bølger driver indlæggelsestallene i vejret. Coronapaskravet til gudstjenester blev mødt med modvilje i mange kirker. Hvis regeringen slår ind på samme kurs som nogle europæiske lande og ændrer coronapasset til et vaccinepas, kan det føre til protester og civil ulydighed bredt i kirkelivet.